Diversiteit en inclusie

Wat is diversiteit en inclusie?

Diversiteit gaat over verschillen tussen mensen. Bijvoorbeeld op het gebied van gender, sociale en culturele achtergrond, kleur, leeftijd, gezondheid, religie/levensvisie en seksuele oriëntatie. Diversiteit betekent dat er een mix is van mensen met allerlei kenmerken en achtergronden. Inclusie betekent dat iedereen er op een gelijkwaardige manier bij hoort, geaccepteerd wordt en mee kan doen, mét alle verschillen. 

Charter Diversiteit

Pro Facto heeft het Charter Diversiteit ondertekend van de Sociaal-Economische Raad (SER Diversiteit in Bedrijf), net als meer dan 400 Nederlandse en 12.000 Europese bedrijven en organisaties. Met de verklaring in het Charter laten we zien dat we diversiteit en inclusie belangrijk vinden en actief bevorderen. In de samenstelling van ons personeel en daarmee ook in ons werk: in ons onderzoek, advies en onderwijs. 

Lees hier onze Charterverklaring

 We gaan ons de komende tijd inzetten voor deze uitdaging:

Het diverser en inclusiever maken van ons personeelsbestand en daarmee ons werk op alle dimensies, onder andere gender, arbeidsvermogen, afstand tot de arbeidsmarkt (breed), leeftijd, lhbti+ en migratieachtergrond. Daarbij focussen we op het aantrekken en behouden van meer medewerkers met een niet-Europese migratieachtergrond.

Meer weten? Ideeën?

Wil je meer weten over wat Pro Facto doet aan diversiteit en inclusie? En/of heb je ideeën?

Neem contact op met de leden van onze werkgroep diversiteit en inclusie:
Tinka Floor: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Joachim Bekkering: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marieke Diekema: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bellen kan naar 050-3139853.

Pro Facto zoekt jou!

Spreekt ons bedrijf en ons werk je aan? En zie jij jezelf daaraan bijdragen? Klik hier of neem meteen contact op met directeur Niko Struiksma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-51820097). Dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Niko charter bijgesneden

 

Zoeken