Intervisie- en trainingsworkshops over bezwaarbehandeling

In mei 2019 is Pro Facto gestart met driemaandelijks intervisie- en trainingsworkshops voor secretarissen van bezwarencommissies. De volgende bijeenkomst vindt plaats op 9 december 2019. We nodigen alle bezwaarsecretarissen van Noordelijke overheden van harte uit om vanaf die datum mee te doen! Klik hier voor de informatiebrochure. In de decemberworkshop staat professionele bezwaarafhandeling centraal. Gastsprekers zijn:

  • prof dr. Heinrich Winter, directeur van Pro Facto en mede-auteur van de handleiding Professioneel behandelen van bezwaarschriften;
  • mr. Marc Wever, promovendus aan de RUG, heeft onderzoek gedaan naar het functioneren van de bezwaarprocedure. Het doel was het in kaart brengen van de verbanden tussen de inrichting van de bezwaarprocedure (intern, extern, formeel of informeel) en de ervaren kwaliteit van bezwaarbehandeling.

Voor wie? Secretarissen bezwarencommissies

Wanneer? Vier keer per jaar op de tweede maandag van maart, juni, september, december van 14.30–16.30 uur

Waar? Pro Facto, Ossenmarkt 5, Groningen

Eerstvolgende instapmoment? Maandag 9 december 2019

Kosten? € 500 per jaar (vier opeenvolgende workshops)

Aanmelden of vragen? Marianne Bouwland, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050-3139853

In kleine groepen worden ervaringen en dilemma’s gedeeld over je eigen werkzaamheden. Hierbij kan gedacht worden aan ontvankelijkheidsvraagstukken, inhoudelijke vraagstukken, maar zeker ook vragen over je eigen functioneren als secretaris: waar is de grens qua advisering aan de commissie, hoe loopt de samenwerking met voorzitter en leden en met de functionele afdelingen? Als secretaris zit je soms wat op een ‘eilandje’ in de organisatie omdat je werkzaam bent voor een onafhankelijke commissie en niet voor het college. Het is dan fijn om ervaringen te kunnen delen met en te kunnen leren van andere secretarissen.

Pro Facto faciliteert en begeleidt groepen van secretarissen die hieraan behoefte hebben. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van bezwarencommissies, het opstellen van adviezen en het coachen van secretarissen. Wij zijn daarmee bij uitstek in staat de juiste begeleiding te bieden en voorbeelden en casuïstiek aan te dragen. De bijeenkomsten bestaan uit diverse en wisselende onderwerpen; de agenda wordt bepaald door de deelnemers. Iedere bijeenkomst praten wij je bij over relevante actualiteiten, jurisprudentie en wetswijzigingen binnen het bestuurs(proces)recht. Deelname betekent dus ook een doorlopende training actualiteiten Algemene wet bestuursrecht. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Graag zien we je vanaf 9 december 2019 aan de Ossenmarkt!

Hartelijke groet,

Erwin Krol
Christine Veen
Chantal Ridderbos-Hovingh

Pro Facto Tweets

Search